Gevelisolatie met steenstrippen voor energiebewuste renovatie en nieuwbouw

Het StoTherm Brick gevelisolatiesystemen van Wienerberger in samenwerking met Sto kan gebruikt worden om buitenmuren zonder spouw of slecht geïsoleerde spouwmuren langs de buitenzijde te isoleren. Dit beperkt het risico op koudebruggen en verzekert een perfecte isolatie.

Sto Therm Brick stone

  1. Verlijming
  2. Isolatie
  3. Wapeningsmortel
  4. Wapeningsweefsel
  5. Pluggen
  6. Kleefmortel
  7. Gevelsteenstrippen
  8. Afwerking met voegmortel

 

Het Vlaamse rooilijnendecreet maakt het mogelijk in Vlaanderen tot 14 cm buiten de bestaande rooilijn te treden indien het om gevelisolatie gaat.

Het StoTherm Brick gevelisolatiesysteem voldoet aan alle vereisten van brandveiligheid, thermisch en akoestisch comfort en biedt weerstand tegen alle weersinvloeden. Het verbetert de woongezondheid en schept een behaaglijk woonklimaat.

De isolatieplaten worden geplaatst op een ondergrond van metselwerk. Langs de buitenzijde wordt het afgewerkt met steenstrippen, zodat het niet van een gewone muur te onderscheiden valt. Een keuze kan gemaakt worden uit bijna alle gevelstenen van het Wienerberger gamma.

Door de interessante subsidieregelingen - federaal, regionaal en lokaal – is dit een investering die zichzelf binnen enkele jaren terugverdient en het comfort in uw woning aanzienlijk verhoogt.

Hoewel het na-isolatiesysteem ontwikkeld werd voor renovatie, kan het ook ingezet worden bij nieuwbouw, bijvoorbeeld wanneer een minimale muurdikte wordt nagestreefd.